Yakınında olduğum zamanlar, uzağında gözüküyordum

Sen hayatımın en iyi gecesinde çıka geldin ve ben belki de hayatımın sonuna kadar senin hayatına girememiştim

Bundan eminim; uzağımda olduğun için, uzandığında tutamayacağın için sevmedin ve hep kaçıp gittin

Bir şey demeden, bir şey istemeden ve şimdi şuna eminim ki artık canımı istemektesin

Sana verebileceğim bir canım daha var yaşantımda, yaşayacağım bir ömürde ve senin yok olmanı, gitmeni, üzülmeni istemediğim gecenin ertesinde
Bir köşede beklemek, uzakta kalmaktan çok kötüymüş

Ben senin çok uzağındayım, elini uzattığında uzanamayacak tarafındayım

Bir çemberin içinde nasıl yanarsa insan bende senin gibi yanmaktayım

Şiirlerle hep kendimi avuttum, yazdıklarım için yazacaklarımı avuttum ve gördüklerim için, senin için kalbimi avuttum

Her geçen gün yüreğimi yüreğine koyduğum gecelerde seni özledim ve sen hala yoktun, suskundun

Ben artık dayanamayacağım ya da dayanmam için bir sebep yoktu

Belki yazdıklarımda çok olmuş olabilirim, kırmış, üzmüş olabilirim ama buna emin ol ki; senden başka sevebileceğim, yazabileceğim, konuşabileceğim bir diğer yarım yok

Bir müzik eşliğinde dans etmeni, peşimde yürümeni, koşmanı, yetişemediğinde üzülmeni istemedim

Sen benim belki de hayatım boyunca yazabileceğim, konuşabileceğim bir diğer yarımsın
Yazdıklarım geri gelmen için değil, sadece beni anlaman için

Hayat bazen iyi olur, bazen kötü ve en önemlisi bunları senin öğretmendi

Bazen kötü günün geçiyor ve belki de iyi olmak için, iyi olmam için içinden ben geçiyorum
Artık içinden geçenlerle yaşamanın zamanı değil

Artık beni sevme zamanı değil

Artık ölme zamanı

Sen olmayınca belki bende senin yokluğuna dayanamam, alışamam

Alışmak çok zor, hele hele ölmeye alışmak daha da zor

Ben artık öldüğüme, öldürdüğüne alışıyorum da zaten

Alışmaksa, gerçekten zor
Saatimin durduğu, çalışmadığı bir zaman diliminde senden haber yok

Nasıl olsa ben senin gittiğine alışacağım, yok olmana alıştığım gibi

Senden sonra dayanacağım biliyorum

Senin en çok sevdiğin benim ve benim sana getirdiğim gecenin en güzel resmi, en parlak resmi ve en önemlisi gecelerimin sende saklı kalmasıydı

Kalmakta ama bazen; gökyüzüne yükselen melekler gibi çıkmakta hala

Sırların hiçbir zaman çözülmedi ve çözülmeyecekte zaten

Sen benim gökyüzümün en değerli hazinesisin
Bazı rüzgârlar savurdu seni bana

Sevmesini bilmeyen insanlar gibi çok sürüklendim ve şuna eminim sevebileceğin kadar sevilmektesin hala

Belki de rüyanın biten tarafı sen benimlesin